Salam sejahtera,

Hm..Bila terfikir tentang perkara ni, mesti rasa macam nak gila pun ada! Projek akhir untuk kumpulan aku, membuat online game kanak-kanak.

Nak buat game sebab kawan aku pernah bercita-cita nak jadi pembuat game. Jadi aku pun meng-OK-kan saja lah.

Bila masuk part nak buat, hah! datang segala penyakit gila nih! Nak kena setting pemikiran seperti kanak-kanak la pula. Lain-lain hal boleh makan rasanya..hoho..cuma bab design interface tu yang payah!

Tapi, rasa best jugak. Bila masing-masing buat kerja tu, sambil bercerita keluarlah semua kisah silam masing-masing. Satu perkara yang wajib ada, adalah bermain guli! haha..semua nak bagitau kehebatan masing-masing dalam bermain guli! Aish! Dulu aku hebat kahwin-kahwin..hoho..selalu jadi pengantin woo..haha..

Ok, tak nak gila-gila dah..Sekarang aku nak minta jasa baik dan pertolong sikit nih, apa pendapat kamu tentang interface utama ( gambar di bawah [draft] )untuk game ni?

6 Responses so far.

  1. sya benci main kawin2....sebab itu budak lelakinya beringus2..nda ensom!!

  2. cinoi says:

    Ala pocoyo dgn spongebob. upin ipin product local xda kaaa

  3. Zurina J. says:

    kalo parid yg buat semua sy rasa ok, cantik, kreatif...:)

    tp apa kaitan spongebob dgn katun biru? hmm, aku nda la pandai menilai...tp mcm ada sumthing wrong...mungkin manusia & span barangkali..ihih..
    kasi abai jak pendapatku ni, sbb aku ni agak realistik. aku nda nampak span tu sbg 1 ikon yg baik utk kanak² sbb dia bukan makhluk yg hidup...ihihi.

  4. haiya..lupa simpan 'reply''..

    Bah, mari parah!! klu budak llaki yg jenis sa ni ensom dan segak bergaya!

    Noi & Jue, yg katun tu draft seja..bukan yg betul2..pmbuat katun belum ada lg..sbb nnt publish d internet, payah nnt kena saman ouu..pa2 pun, thanks :)

  5. Zurina J. says:

    owh..ihihi..

    ur welcome parid...:)

Leave a Reply